Pagina's

2011-09-28

Mode♥Kunst Den Haag

Hallo iedereen! Dit weekend ben ik naar het Gemeentemuseum Den Haag geweest om de tentoonstelling ModeKunst te bezoeken. Ik heb speciaal foto's gemaakt om ze op mijn blog te kunnen zetten! De tentoonstelling ging over hoeveel mode met kunst te maken had. Je zag dat er veel kunstenaars geïnspireerd waren door schilderijen, en andersom.
P.s ik mocht niet flitsen, anders zou de kleding in het verloop der jaren verbleken. Dus er waren veel bewogen foto's en de beste heb ik hier op gezet. Alleen deze foto is met flits gemaakt, maar toen zei de bewaakster dat dat niet mocht ;p
Deze foto vond ik zo apart, omdat het figuur in de jurk een andere pose heeft dan het model. Die vond ik heel origineel!
Dit zijn de beroemde Mondriaanjurkjes uit 1965 gemaakt door de ontwerper Yves Saint Laurent. Die zou ik wel willen hebben! Je ziet ook dat het een A-lijn jurk is, die je nu weer terug in de winkels ziet. Onder de foto zie je een Vogue cover van een model die precies hetzelfde jurkje draagt. Maar dan iets minder verkleurd, het wit is inmiddels beige geworden.
Hierboven zie je een stukje van het maandblad van de Vereniging van de verbetering van vrouwenkleding. Dat maandblad had het over de rechten van de vrouw. Want de vrouwen moesten strakke korsetten dragen en andere pijnlijke kleding. Daardoor werd er steeds meer kleding gemaakt dat ook voor vrouwen draagbaar was.
Klassiekers van Coco Chanel. Er is veel veranderd de laatste jaren. Aan de rechterkant zag ik vormloze lange, grauwe jurken. Niet echt mijn favoriet dus. Alhoewel, de tweede van links vind ik wel origineel.
Ontwerpers zijn altijd bezig met kunst, ze bedenken steeds nieuwe patronen en nieuwe vormen. Een ontwerpster (waarvan ik de naam alweer vergeten ben) bedacht hele mooie patronen. Onder andere deze, maar ook patronen die je in deze tijd ook zou willen dragen op een jurk. De ontwerpster had een dik boek vol met ontwerpen waarvan een bladzijde open lag in een glazen vitrine. Het verbaast me hoe ontwerpers zoveel kunnen ontwerpen.
Dit is toch echt mijn favoriet, de pumphoed. Ik vond hem heel grappig. 

De voorloper van colourblocking, zie je dat de mode zich herhaalt zonder dat je het doorhebt?
Weer een voorbeeld van een kledingstuk dat is gebaseerd op een schilderij. Wie kent Campbells Soup van Andy Warhol nou niet? Deze jurk wordt de Souper Dress genoemd en is in 1960 gemaakt.
Wat ik zo grappig vind aan deze jurk, is dat de rondjes echt tot leven komen.
Wat een leuk jurkje is dit! In deze tijd zou er alleen een Beyoncé of een Lady Gaga op moeten staan.
Het lijkt net of iemand zo een pot met verf over deze jurk heeft gegooid. Dit gebreide jurkje vond ik erg grappig.


Dit is nog een leuk ontwerp van een gele jas (:

En daarna zijn mijn moeder, mijn zus en ik wezen shoppen! Ik heb nog een leuk t-shirt bij de America Today gekocht en we zijn op het plein van het regeringsgebouw rondgelopen en we hebben even een plaatje geschoten van de fontein met mij en mijn zus.
Ik vond het onwijs leuk om Den Haag te zien en het museum te bezoeken. Volgende keer naar Antwerpen om daar het modemuseum te bezoeken wat ook heel leuk blijkt te zijn!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten